Retseptid

Pastakeetmise arsenal 

Toidutare, 7. aprill 2008, 21:00
Foto: Jaan Heinmaa
Kasulikke nõuandeid ja abivahendeid pasta tegemisel

Pastat keetes:Jälgi, et potis oleks piisavalt vett. Rusikareegel on üks liiter vett 100g pasta kohta Keeda pastat ilma kaaneta, hoogsa kuumusegaPastat keeduvette lisades ära lase sel põhja vajuda ja kokku kleepuda, sega regulaarselt, kuni vesi on uuesti keema tõusnudÕli lisamine keeduvette ei anna mitte midagiKui sa just salatit ei tee, hoidu keedetud pasta loputamisest külma veegaVaata pakendilt pasta keeduaega ja pea sellest kinniTarvikuid: Pasta/aurutuskatel Combi-keetjas on sama kaane all teraskatel ja käepidemega aurutusosa, mida saab kasutada ka kurnsõelana. Parim ja hõlpsaim viis keeta pastat ning aurutada köögivilju. Pastakahvel Hea abivahend spagettide tõstmiseks. JuusturiivLibisemiskindla põhjaga Parmesani juustu riiv. Kaanega suletavas nõus on hea ka riivitud juustu säilitada Juusturiivsobib kõvema juustu, näiteks Parmesani riivimiseks. Dekoratiivset puidust riivi võib kasutada ka otse lauas, juust koguneb serveerimiseks sahtlisse. PastasõelMugav keedetud pasta kurnamiseks, ei mingit potikaane vahelt vee nõristamist ja sõrmede kõrvetamist. Pastamasinmillega saab teha lasanjeplaate, tagliatellet ja linguinet. Hea abivahend ka ravioolitaina rullimiseks.