Suures osas vastab see tõele, kuid mitte päris lõpuni. Mehhiko ja Texase osariigi vahelisel piirialal tekkinud Tex-Mex köök põhineb peamiselt küll Mehhiko köögile, sellele on aga lisandunud USA lõunaosariikide kaudu uusi roogi ja toiduaineid.
Mehhiko köögist on Tex-Mexi jõudnud kõikvõimalikud burritod, tacod, tortillad, toorainetest kindlasti tšillipipar, avokaado ja mais. Mis on Tex-Mexis teisiti kui Mehhiko köögis? Esimene erinevus on kindlasti juustu kasutamine Tex-Mex köögis, mis on traditsioonilises Mehhiko köögis üpris tundmatu asi. Teiseks ei tarvitata kindlasti Mehhiko köögis nii palju liha kui Tex-Mexile kombeks, liha vaheldub ka mereandidega, eriti rannikualadel.
Mehhiko köök peaks Tex-Mexi leviku üle ainult rõõmustama, sest ilma Tex-Mexita teataks maailmas Mehhiko köögikunstist võrratult vähem.
Valik erinevaid Tex-Mex köögi staare.
Faijita
Kanaburrito kidney ubadega
Põnev guacamole
Krõbedad guacamole-peekonisaiakesed salsaga
Chimichanga
Quesadil-
la
Ceviche taco kausikestes
Krõbedad guacamole-peekonisaiakesed salsaga
Šokolaadi-nachotrühvel
Retseptide allikas: Santa Maria
Kommentaarid (0)