Retseptid

Pasha variatsioone 

Indrek Pärli, 15. märts 2008 22:00
Foto: Jaan Heinmaa
Munade värvimise kõrval on traditsioonilisel lihavõttelaual kindlasti ka kohupiimast magustoit nimega pasha.

Traditsiooniline pasha tehakse võimalusel spetsiaalsesse puust vormi, mis ajalooliselt sümboliseerib issanda hauda. Tihti on vormi lõigatud rist ,lilled või tähed XB, mis on lühend venekeelsest väljendist Христос Воскресе ehk "Kristus on üles tõusnud". Pashavorme müüakse mitmel pool, aga kui vormi pole, võib pashat teha ka sõela, lillepoti, kasvõi kohvifiltri sisse. Oluline on, et vormis vajutuse all seisvast kohupiimamassist saaks vedelik välja voolata.

Pakume lihavõteteks välja erinevaid pasha variatsioone, vali omale suupärane.

Tsaari pasha (Vaata)

Keedetud pasha (Vaata)

Lihtne šokolaadipasha (Vaata)

Pokaalipasha (Vaata)

Sügavkülmutatud pasha (Vaata)

Küpsetatud pasha (Vaata)

Kuumutamata pasha (Vaata)

Vaata ka: 

Pasha valmistamine samm-sammult

Pirukaid lihavõttelauale