Foto: Yomi995 / flickr.com
Retseptid
5. veebruar 2008, 22:00

Supiklassik: miso-supp

Miso-supp ehk misoshiru on Jaapani köögi lahutamatu osa.

Miso-supp ja valge keedetud riis on Jaapani traditsiooniline hommikusöök, paljud jaapanlased tarvitavad seda igapäevaselt.

Miso-suppi valmistatakse misopastast ja traditsioonilisest dashi kalapuljongist. Enamasti polegi miso-supis muid komponente, aga mõnikord lisatakse supile veel üht-teist vastavalt hooajale ja regioonile. Komponente valitakse hoolikalt, et neil poleks sarnast maitset, värvi ega tekstuuri. Levinud lisandid on tofu, vetikad, seened, sojakaste, mõningad köögiviljad, teinekord lisatakse ka kala või liha.

Miso-suppi müüakse eraldi tootena ka poodides, kas kuumas vees lahustatava vedela pastana või juba valmis supina konservis. Vees lahustatav valmis miso-supp on ka Jaapanis endas töölõunana üsna populaarne.

Eesti poodides on misopasta kahjuks harv külaline, pigem leiab eelpool mainitud valmistooteid.