Sõnastikud ja kalkulaatorid

Mahlavalmistaja meelespea 

Toidutare, 9. mai 2005, 21:00
Tabelis on ära märgitud, kui palju suhkrut või vett vajad Sa mahla keetmisel või aurutamisel

nimetus

1 kg marjade SUHKRUT  (g)

1 kg marjade VETT  (kl)

1 liitri mahla kohta SUHKRUT  (g)

VALMIS- TAMISVIIS

Aedmaasikamah-

l

300-

400

keetmine

Aedmaasi-

kamahl

200-

250

aurutami-

ne

Aedvaarikamah-

l

200-

400

keetmine

Aedvaa-

rika- ja punasesõstramah-

l

2

300-

400

keetmine

Aedvaari-

kamahl

200-

300

aurutami-

ne

Aedvaarika- ja mustasõstramahl

200-

250

aurutami-

ne

Jõhvikamah-

l

200-

400

keetmine

Karusmar-

jamahl

2

200-

400

keetmine

Karusmar-

jamahl

200-

250

aurutami-

ne

Kirsimah-

l

2

200-

500

keetmine

Kirsimah-

l

150

au-

rutamine

Murakamah-

l

150

au-

rutamine

Musta aroonia mah-

l

2

300

-

keetmine

Musta aroonia mahl

200-

300

aurutami-

ne

Mustasõstramah-

l

3

300-

400

keetmine

Mustasõst-

ramahl

200-

300

aurutami-

ne

Mustikamah-

l

1½-2

100-

200

keetmine

Mustika-

mah-

l

100

au-

rutamine

Pamplimah-

l

1½-2

300-

400

keetmine

Pihlaka-

mahl

1½-2

300-

400

keetmine

Pohlamah-

l

2-2½

200-

400

keetmine

Pohlamah-

l

200

au-

rutamine

Punasesõstramah-

l

2-2½

200-

400

keetmine

Punase-

sõstramah-

l

300

au-

rutamine

Punasesõstra- ja mustikamahl

1½-

150-

300

keetmine

Punase-

sõstra- ja mustasõstramahl

2-

3

200-

400

keetmine

Punase-

sõstra- ja mustasõstramah-

l

300

au-

rutamine

Punasesõstra- ja pamplimahl

1½-

2

300-

400

keetmine

Punase- ja valgesõstramah-

l

200

au-

rutamine

Põldmarjamah-

l

1½-2

200-

400

keetmine

Põldmarja-

mahl

150-

200

aurutami-

ne

Rabarberimah-

l

2-3

200-

500

keetmine

Rabarberi-

mah-

l

200

au-

rutamine

Tomatimah-

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee