Retseptid

Karamellkommid 

Toidutare, 31. oktoober 2004, 22:00
Karamellkommide valmistamine

Vala värvitu karamellimass õlitatud töölauale. Soovi korral lisa sidrunihapet.       1-2 minuti pärast, kui karamellmass on veidi tahenenud lisa sobivat värvi toiduvärv.       Töötle karamellmassi tugevalt, vähemalt mõned minutit, et koostisosad seguneksid korralikult.       Lisa essentid või eeterlikud õlid.         Töötle karamelli massi kiiresti, et maitselisandid ei jõuaks aurustuda.       Töötle karamellmassi kergelt. Muidu kaotab karamellmass on siidilisuse ja läike.       Lõika karamellmassist üks tükk ja rulli - vormi sobiva suurusega pulk. Ülejäänud karamellmass hoia samaaegselt praeahjus soojas 100º C juures.     Karamellmass jahtub kiiresti, sellepärast lõika sobiva suurusega komminid nii kiiresti kui võimalik. Ära kuhja komme kokku enne kui nad on korralikult jahtunud, muidu kleepuvad üks teise külge.