Retseptid
31. oktoober 2004, 22:00

Maitselisandid

Maitselisandid on küll väikesed, kuid väga tähtsal kohal meie toidulaual. Mõned neist ergutavad maitsmismeelt, mõned soodustavad seedimist, mõned neutraliseerivad rasvasust jne. Alljärgnevalt toome välja sobivad maitselisandid mitmesuguste roogade juurde.

EELROAD 

mereannid -

sidrunipipar

sidrun

tabasco

paprika

sai ja või

külmsuitsusink -

melon

rohelised viigimarjad

parma sink, bayonne'i sink -

grissini pulgad

pirn

külm spargel -

prantsuse kaste

kuum spargel -

hollandi kaste

kuum sulavõi

külm artishokk -

prantsuse kaste

kuum artishokk -

maitsestatud või

maisitõlvik -

kuum sulavõi

greip -

tuhksuhkur

shokolaadi kaste

melon -

tuhksuhkur

ingver

shokolaadikaste

avokaado -

majoneesi kaste

prantsuse kaste

vutimunad -

sai

või

sool

kala majoneesis-

sidrun

sidrunipipar

sai

või

hautatud garneelid -

kuum röstsai

sidrun

cayenne'i pipar

friteeritud heeringad -

sidrun

cayenne'i pipar

küpsetatud sardiinid või kilud -

sidrun

caynne'i pipar

jahvatatud pipar