Retseptid

Kirju Koer 

Merilin, 31. oktoober 2004, 22:00
Kirjuks Koeraks ei nimetata mingit Hiina delikatessi vaid väga lihtsat ja maitsvat maiustust, mille valmistamiseks kasutatakse küpsiseid ja shokolaadi. Merilin näitab, kuidas seda teha.

Kirju Koer

600 g küpsiseid (3 pakki)

400 g haput marmelaadi

100 g tumedat sokolaadi

200 g Taluvõid

mandleid

2 dl piima

2 sl kakaod

Piima võib asendada suhkruta kondentspiimaga, sest küpsised on isegi magusad, kuid Või kogust ei soovita vähendada, sest see aitab koogil serveerimisel "kõvana" püsida. Marmelaadi, sokolaadi ja mandlite asemel või nendega koos võib kasutada vastavalt maitsele ka rummis või konjakis leotatd rosinaid, halvaad, pähkleid, marmelaadikomme, beseetükke, jne.

Tuleks arvestada, et mida peenemaks teha küpsised, seda rohkem kulub vedelikku ja vastupidi. Rullimismaterjaliks on kõige parem paks küpsetusfoolium või toidukile, sest harilik õhuke foolium kipub avamisel katki minema ja panema peaks igaks juhuks vähemalt kahekordselt.