Lihtne pirukas spinati, brõnsa ja rohke küüslauguga.Foto: Merilin Mandel
Toiduuudised
13. märts 2019, 12:18

BLOGI | Püha Patricku päevaks sobib spinatipirukas brõnsaga

Blogi Jazzinokitchen spinatipiruka retseptis on kasutatud brõnsat. See on Rumeeniast pärit soolane lambapiimajuust. Rohelise pirukaga on hea nädalavahetusel tähistada Püha Patricku päeva.

 

Põhi:
50 g taluvõid
1,5 dl nisujahu
1,5 dl täistera nisujahu
1 munakollane
soola
2-3 sl jääkülma vett

Täidis:
400 g spinatit
3 küünt küüslauku 
õli praadimiseks
150 g brõnsa juustu
2 muna
1 munavalge
1 dl piima
soola
musta pipart

 

1. Alusta taignast. Näpi toasoe või jahude ja soolaga puruks. Lisa munakollane ning nii vähe vett kui võimalik, et tainas kokku hakkaks. Sega kiirete liigutustega kõik ühtlaseks ning pane taignapall külmkappi vähemalt pooleks tunniks seisma.

2. Täidiseks närtsita ning tükelda värske spinat või sulata külmutatud spinat. Närtsitamiseks aseta metallsõel spinatilehtedega umbes minutiks-kaheks keevasse vette. Kui spinat on nn närtsinud välimusega, tõsta sõel veest, nõruta lehed ning haki peeneks.

3. Suru tainas 26 cm diameetriga võitatud pirukavormi põhja ja äärtele. Torka kahvliga põhja augud ning eelküpseta 180 kraadi juures umbes 10 minutit.

4. Kuumuta hakitud küüslauku tilgas õlis umbes minut. Vaata, et kõrbema ei läheks! Lisa spinat ning prae paar minutit. Maitsesta julgelt soola ning pipraga.

5. Klopi kausis omavahel munad, munavalge ja piim. Lisa spinatisegu ning sega läbi. Vala täidis eelküpsetatud põhjale ning murenda peale juust. Keeruta pirukale natuke ka pipart ning küpseta 180 kraadi juures umbes 30 minutit, kuni täidis on hüübinud ning juustuservad pealt kuldsed.

Pikema blogipostituse leiad siit