Nädalavahetuse lemmikud: topeltšokolaadiga küpsised
Sul on vaja:
120 g mandlijahu
50 g kakaopulbrit
1 tl soodat
0,5 tl jahvatatud meresoola
100 ml ghee’d või kookosõli
80 g kookossuhkrut
60 g mandlivõid
1 tl vanilliekstrakti
1 muna
130 g tumedat šokolaadi
0,5 tl soolahelbeid
Tee nii:
Kas teadsid, et Nipiraamatu retseptide koostaja Laura Strandberg andis välja raamatu? Sealt leiad rohkelt üdini tervislike maiustuste tegemise õpetu si, nagu seegi küpsisteretsept. Raamatu muudab eriliseks see, et küpsetistes pole kasutatud nisu jahu, piima ega valget suhkrut.
1. Sega kokku mandlijahu, kakao, sooda ja jahvatatud meresool.
2. Mikserda ghee’d ja suhkrut umbes poolteist minutit. Lisa ka mandlivõi ja vanilliekstrakt ning mikserda veel, kuni kõik on segunenud.
3. Lisa muna ja mikserda veel pool minutit.
4. Sega tainasse omavahel ühendatud kuivained ja hakitud šokolaad. Seejärel aseta tainas kümneks minutiks külma.
5. Veereta tainast käte vahel ühesuurused pallikesed ja suru need käega küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadil lapikuks. Küpseta küpsiseid 180kraadises ahjus umbes 12 minutit. Jälgi, et küpsised jääksid seest õrnalt niiskeks.
Kommentaarid (0)