Retseptid
15. jaanuar 2018, 05:53

Jaanuar-veebruar

See aasta algab meil teisiti. Jõuame mõnes mõttes justkui tagasi juurte juurde, sest kas mäletate, kuidas Oma Maitsel oli aastas kümme põhinumbrit + eriväljaanded? Nüüd on jälle nii. 

Muutus annab võimaluse enam teemadesse süveneda ja vähendab rutiini. Ja esimene „rutiin“, mille lõhkumisest saabki rääkida, on see, et me võisime kohe aasta algul alata nüüd Eesti juubeliaasta tähistamisega. See on lihtsalt suurepärane. Tiiu Suvi istus, silmad liigutusest niisked, ja kuulas tuntud inimeste meenutusi. Igati uhke on pidulauale kanda ju ka näiteks Ülle Kaljuste seenerosolje või mõtiskleda magustoidulauas, kas Eesti on pigem mustikas või metsmaasikas – toetudes Toomas Hendrik Ilvese mõttele ja kõnele.

Margit Arndt-Kalju pani valged muuseumikindad kätte ja lehitses Maarjamäel Eesti Ajaloomuuseumis vanu kokaraamatuid ja toiduplakateid. Muuseumiinimesed Ene Hiio, Epp Preem ja Helle Avila tõid välja ka oma elust värvikaid mälestusi.

Lisaks ei lase me end talvest heidutada ja sööme ka nüüd lopskaid talrdikutäisi salatit ning poputame end korralike hommikusöökidega. Raili Mikk koputab meie kõigi südamele, kuidas "uisapäisa hamba all midagi haarata on lubatud ainult ekstreemselt kiiretel päevadel".  

Toitumisnõustaja Teele Teder selgitab, mis on keha pH-tasakaal ning meie uus retseptitoimetaja Kadri Valberg serveerib teooriale lisaks mitu head rooga, kuidas keha aluselist fooni praktikas turgutada.

Selle aasta esimene Oma Maitse katab seega teie peo- ja argilaua ja pistab nina kõikvõimalikesse huvitavatesse kohtadesse, mis toiduga haakuvad: võist šokolaadini, soodast ph-tasemeni, taimetoidust lambalihavormini. Kõik kokku on hõrk elusupp, nagu Eia Uus viimasel leheküljel sõnastab.

Ela, söö ja kesta, kallis Eesti!

Sinu Oma Maitse