Retseptid

Orientaalne krevetivokk riisinuudlitega 

Pereköök, 1. detsember 2017, 08:04
 
Vokiroa kastmele annab mõnusat maitset Demerara suhkur. Vokki võib soovi korral serveerida koos sidrunisektoriga, kuid maitset jätkub sel ka niisama.

Retsept

200 g Riisinuudlid

1 tk Porrulauk

2 tk Porgand

1 tk Punane paprika

100 g Šampinjonid

5 cm Ingverijuur

2 sl Õli

200 g Kooritud krevetid

Kaste

1 sl Demerara suhkur

2 sl Vesi

2 sl Sojakaste

1. Kalla riisinuudlitele kuum vesi, lase seista 10 minutit ja kurna.

2. Sellal, kui nuudlid pehmenevad, viiluta porru, porgandid ja seened. Ribasta paprikad ja ingver.

3. Pruunista porrut ja porgandeid vokkpannil (või suuremal tavapannil) õlis mõni minut. Lisa paprika, seened ja ingver ning prae veel mõni minut.

4. Valmista Demerara suhkrust, veest ja sojast kaste, vala köögiviljadele ning kuumuta keemiseni. Sega hulka nõrutatud nuudlid ja krevetid ning soojenda kõik koos veel korra läbi. NB! Keema ära enam lase, muidu muutuvad krevetid kummiseks. Serveeri kohe.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee