Orientaalne krevetivokk riisinuudlitega
Retsept
200 g Riisinuudlid
1 tk Porrulauk
2 tk Porgand
1 tk Punane paprika
100 g Šampinjonid
5 cm Ingverijuur
2 sl Õli
200 g Kooritud krevetid
Kaste
1 sl Demerara suhkur
2 sl Vesi
2 sl Sojakaste
1. Kalla riisinuudlitele kuum vesi, lase seista 10 minutit ja kurna.
2. Sellal, kui nuudlid pehmenevad, viiluta porru, porgandid ja seened. Ribasta paprikad ja ingver.
3. Pruunista porrut ja porgandeid vokkpannil (või suuremal tavapannil) õlis mõni minut. Lisa paprika, seened ja ingver ning prae veel mõni minut.
4. Valmista Demerara suhkrust, veest ja sojast kaste, vala köögiviljadele ning kuumuta keemiseni. Sega hulka nõrutatud nuudlid ja krevetid ning soojenda kõik koos veel korra läbi. NB! Keema ära enam lase, muidu muutuvad krevetid kummiseks. Serveeri kohe.