Retseptid

Lihtne köögiviljamunanuudlivokk marineeritud tofuga 

Kaie Mei, 1. detsember 2017, 07:36

Retsept

200 g Kõva tekstuuriga tofu

Praadimiseks maapähkliõli

100 g Munanuudlid

2 tk Erivärvilised paprikad

1 tk Väiksem porru

0.5 tk Suvikõrvits

2 tk Porgand

Jahvatatud tšilli või tšillikaste

Marinaad

2 tk Küüslauguküüs

3 cm Ingveri jupp

1 tl Mirini või tume suhkur

0.5 dl Sojakaste

Serveerimiseks

Tai basiilik või koriander

Röstitud seesamiseemned

1. Suru tofu liigsest niiskusest lahtisaamiseks majapidamispaberi vahel võimalikult kuivaks. Siis lõika tofust kuubikud ning pruunista õlis kõikidelt külgedelt. Haki marinaadi jaoks ingver ja küüslauk hästi peeneks. Lisa suhkur ja sojakaste ning sega hulka praetud tofukuubikud. Jäta kuni voki valmimiseni ootele.

2. Keeda munanuudlid pakendil oleva soovituse järgi ning jäta ootele. Tükelda köögiviljad õhukeselt ning pruunista kiirelt kuumas õlis, maitsesta tšilli ja vähese sojakastmega. Seejärel lisa valmis munanuudlid ning serveeri vokitoitu kohe tofukuubikute, maitserohelise ja soovi korral seesamiseemnetega.