võileivatortFoto: Eva Pärtel
Retseptid
31. juuli 2017, 11:22

Soolane võileivatort paprika ja suvikõrvitsaga

Mahlase võileivatordi teevad eriti maitsvaks ja ilusaks suvised aiasaadused. Valmista see serveerimisele eelneval päeval, et tort saaks külmikus maitsestuda.

1. Äärista keeksivormi põhi ja küljed toidukilega.

2. Lõika röstsaialt ära koorikud.

3. Aseta kiht röstsaia vormi. Jaga toorjuust mõtteliselt kolmeks: kaheks suuremaks ja üheks väiksemaks osaks. Määri saiaviiludele üks suurem osa toorjuustu ning seejärel pestot.

1.   2. 3.

4. Tõsta peale teine kiht röstsaia. Määri saiadele teine suurem osa toorjuustu ja majonees ning tõsta peale viilutatud ja pannil 10 minutit hautatud paprika.

5. Tõsta paprikatele kolmas saiakiht ja laota peale kodujuust.

6. Kata kodujuust neljanda röstsaiakihiga. Puhasta avokaadod. Suru viljaliha kahvliga puruks ja määri röstsaiadele.

 4. 5. 6.

7. Tõsta peale viimane saiakiht ja määri sellele õhukeselt toorjuustu. Seejärel mässi tort kilesse ja pane koos vormiga ööseks külmikusse.

8. Järgmisel päeval viiluta suvikõrvitsad õhukesteks viiludeks ja prae need mõne sekundiga pannil kergelt läbi. Seejärel maitsesta kõrvitsaviilud soola-pipraga ja jahuta.

9. Võta võileivatort külmikust. Eemalda kile ja tõsta tort serveerimisalusele. Kata tort pealt vaheldumisi kollaste ja roheliste suvikõrvitsaviiludega ja serveeri kohe.

 7. 8. 9.

Soolane võileivatort paprika ja suvikõrvitsaga