pastaFoto: Tuuli Mathisen
Retseptid
31. juuli 2017, 04:14

Paastuvaba pastahooaeg

Pastat armastavad paljud, kuid sageli kaasneb selle nautimisega ka paras kogus süümepiinu. Kas ma söön süsivesikuid liiga palju? Ja kas gulteen on kasulik või pigem kahjulik?

Tänu Veski Matile võid ka pastasid täiel rinnal nautida, sest tavavalikusse on lisandunud nii spelta täistera-, mahenisu- kui tatrajahust valmistatud pastatooted.

Huvitavaid fakte

SPELTANISU EHK ÜRGNISU:

• sisaldab tavalise nisuga võrreldes oluliselt rohkem vitamiini ja mineraalaineid ning selle toiteväärtus on kaks korda suurem kui tavanisul;

• on ka kergemini seeditav ning oluliselt väiksema gluteenisisaldusega ja kiudainerikkam kui tavaline nisu;

• täisteraspeltanisu on kergelt pähklise maitsega ja tumedama värvusega.

TATAR:

• on suure toiteväärtusega ning sisaldab B-grupi vitamiine ning mitmeid aminohappeid;

• on väärtuslik taimse valgu allikas, tatral on kolesterooli alandav toime ning see puhastab ka maksa;

• tatar ei sisalda gluteeni;

• tatras on palju kiudaineid, mis hoiavad meie seedimise vilkana;

• tatras sisalduvad süsivesikud sobivad hästi ka diabeetikutele.

Kana, mozzarella ja päikesekuivatatud tomatiga pasta

Küüslaugu ja valge veini kastmes pasta röstitud rooskapsaga

Kreemine avokaado-ürdikastmes pasta

Sidrunipasta küüslaugu, seente ja tüümianiga