Retseptid

Paastuvaba pastahooaeg 

Tuuli Mathisen, 31. juuli 2017 04:14
pastaFoto: Tuuli Mathisen
Pastat armastavad paljud, kuid sageli kaasneb selle nautimisega ka paras kogus süümepiinu. Kas ma söön süsivesikuid liiga palju? Ja kas gulteen on kasulik või pigem kahjulik?

Tänu Veski Matile võid ka pastasid täiel rinnal nautida, sest tavavalikusse on lisandunud nii spelta täistera-, mahenisu- kui tatrajahust valmistatud pastatooted.

Huvitavaid fakte

SPELTANISU EHK ÜRGNISU:

• sisaldab tavalise nisuga võrreldes oluliselt rohkem vitamiini ja mineraalaineid ning selle toiteväärtus on kaks korda suurem kui tavanisul;

• on ka kergemini seeditav ning oluliselt väiksema gluteenisisaldusega ja kiudainerikkam kui tavaline nisu;

• täisteraspeltanisu on kergelt pähklise maitsega ja tumedama värvusega.

TATAR:

• on suure toiteväärtusega ning sisaldab B-grupi vitamiine ning mitmeid aminohappeid;