Tänu Veski Matile võid ka pastasid täiel rinnal nautida, sest tavavalikusse on lisandunud nii spelta täistera-, mahenisu- kui tatrajahust valmistatud pastatooted.
Huvitavaid fakte
SPELTANISU EHK ÜRGNISU:
• sisaldab tavalise nisuga võrreldes oluliselt rohkem vitamiini ja mineraalaineid ning selle toiteväärtus on kaks korda suurem kui tavanisul;
• on ka kergemini seeditav ning oluliselt väiksema gluteenisisaldusega ja kiudainerikkam kui tavaline nisu;
• täisteraspeltanisu on kergelt pähklise maitsega ja tumedama värvusega.
TATAR:
• on suure toiteväärtusega ning sisaldab B-grupi vitamiine ning mitmeid aminohappeid;
• on väärtuslik taimse valgu allikas, tatral on kolesterooli alandav toime ning see puhastab ka maksa;
• tatar ei sisalda gluteeni;
• tatras on palju kiudaineid, mis hoiavad meie seedimise vilkana;
• tatras sisalduvad süsivesikud sobivad hästi ka diabeetikutele.
Kommentaarid (0)