Retseptid

Riivitud leib ja sai – asendamatud abimehed 

Tuuli Mathisen, 17. juuli 2017 04:53
räimedFoto: Tuuli Mathisen
Pakike riivsaia või -leiba on igal isekokkajal alati käepärast. Krõbeda paneeringu valmistamise jaoks on need peaaegu asendamatud.

Kuidas kasutada?

• Riivsaia ja -leiba hoia õhukindlalt, et see niiskust ei koguks. Niiske riivsai või -leib ei anna paraku tulemuseks krõbedat paneeringut ja rikneb väga kiiresti.

• Kõige levinum riivleiva ja -saia kasutamise viis on paneerimine. Kasta paneeritav liha-kala-aedvili esmalt lahtiklopitud muna sisse ja veeret siis riivleivas või -saias üle. Prae kuumas särisevas õlis nii, et kattest moodustub krõbe koorik.

• Riivleiva ja -saiaga saad ahjuroogadele tekitada krõbeda katte. Seda võid enne veel ka maitsestada alates soolastpiprast kuni (kuiv)ürtideni välja.

• Meil küll mitte nii väga levinud moodus on suppide ja pajaroogade paksendamine riivsaiaga. Proovi nippi näiteks ahjus üleküpsetatud roogadega.

• Riivsaiaga saab kotletitainast sidusamaks ja paremini koospüsivaks teha. Kuna riivsai imab vedelikku, lisa vett või piima tainasse üsna julgelt ja klopi siis kõik hoolikalt ühtlaseks. Nii saad mahlasemad kotletid kui ilma saiata.

• Mõnus lisand magustoitudele on suhkru ja võiga röstitud riivsai või -leib. See annab kreemistele magusroogadele

mõnusalt krõbeda tekstuuri lisaks.