maasikadFoto: Tuuli Mathisen
Retseptid
26. juuni 2017, 02:19

Maasikamagus aeg

Suvine maasikaaeg on magusvalus – magus seetõttu, et küpse kodumaise maasika maitse ei ole võrreldav ühegi välismaise marja mekiga, ning valus seetõttu, et seda aega jagub vaid paariks lühikeseks nädalaks.

Nende nädalate jooksul tuleb maasikaisu täis süüa ning ka kogu ülejäänud aasta varud ette valmistada. Sügavkülmutamine on kindlasti kõige lihtsam ja nutikam võimalus, samas pakuvad vaheldust ka kompotid, moosid ja muud hoidised. Paku tšillist maasikakastet grillitud seafilee juurde, lisa maasikaäädikat värskesse salatisse või valmista nostalgilisi maasikarulle, mis ei jäta kedagi ükskõikseks.

Grillitud seafilee maasikakastmega

Maasikaäädikas ja salat

Maasikasalat ramen-nuudlite ja mandlitega

Maasikakompott rabarberi ja ingveriga

Maasikarullid valge šokolaadiga

Maasikamagustoit apelsinilikööri ja vahukoorega