magusad ahvatlusedFoto: Hele-Mai Almaa
Retseptid
8. mai 2017, 02:39

Magusad ahvatlused

Jah, magusat ma armastan! Aga kuna minu kodukoha, Adami talu läheduses Lahemaal pole ühtki kohvikut ega poodi, tuleb see kõik ise luua-teha. Vot see on põnev, muudkui uusi retsepte ja maitseid proovida!

Talukoht on meil metsik. Palju õhku ja puhast loodust. Õue kostab merekohin ja jõe vulin. Imeline! Ning kui ilm vähegi lubab (ja seda juhtub tihti), katame just sinna aianurka, kust see hetk kõige parem vaade ja päike on, kohvilaua koogiga.

Kire küpsetamise vastu olen pärinud oma kallilt emalt. Mäletan, kuidas väikse tüdrukutirtsuna imetlesin teda. Kes on tema küpsetisi kunagi proovinud, räägib neist veel aastaid. Ja alati on ta suurt rõhku pannud laua katmisele ja kaunistamisele. Söök pole tal lihtsalt vaagnale või taldrikule pandud, alati on see sinna asetatud läbimõeldult ja imeliselt kaunistatuna. Kõike seda õpetas minu emale tema ema, minu vanaemale omakorda minu kadunud vanavanaema.

Aitäh sulle, kallis ema, jagatud tarkuste ja ilumeele eest! Ning kaunist emadepäeva kõigile Pere ja Kodu lugejatele. Proovige selles Pereköögis leiduvaid ahvatlusi ning tehke oma elu magusaks!

Sidruni ja melissiga kodulimonaad

Kõrvitsamuffinid Eesti moodi

Ricotta-pallid

Rabarberi-aprikoosi pirukas

Üks õige magus šokolaaditort