Toiduuudised

Nädalamenüü 8. - 14. mai 

Jane Maastik, 8. mai 2017, 05:15
kevadine kaussFoto: Mari-Liis Ilover
Kevadisele toidulauale tuleks iga päev valida rohkelt värvilisi köögivilju. Mida erinevamad ja värvilisemad on viljad, seda lihtsamini aitavad need kehal talveunest välja tulla ning end jätkuvalt turgutada. Lisaks on selline menüü imeliselt maitsev ja kergesti seeditav.

ESMASPÄEV

ENERGIAT: 1900 KCAL

Hommikusöök

Toortatar jogurti, marjade ja seemnetega 1 portsjon ehk 255g

1 banaan

Vahepala

1 apelsin

10 pähklit

Lõunasöök

Suvikõrvitsavorm 2 portsjonit ehk 280g

Kodujuust hapukoorega 100g

1 viil täisteraleiba

Vahepala

1 apelsin

10 pähklit

Õhtusöök

Tomatine pasta hakkliha, suvikõrvitsa ja porgandiga 1 portsjon ehk 440g

Riivitud porgand 100g

Vahepala

1 klaas keefirit

150g köögivilju

TEISIPÄEV

ENERGIAT: 1950  KCAL

Hommikusöök

Kevadine kauss 1 portsjon ehk 315g

Vahepala

1 apelsin

10 pähklit

Lõunasöök

Tomatine pasta hakkliha, suvikõrvitsa ja porgandiga 1 portsjon ehk 440g

Riivitud porgand 100g

Vahepala

1 apelsin

10 pähklit

Õhtusöök

Värviline lõhesalat 1 portsjon ehk 420g

Vahepala

1 klaas keefirit

150g köögivilju

KOLMAPÄEV

ENERGIAT: 2020  KCAL

Hommikusöök

Shakshuka 1 portsjon ehk 320g

Vahepala

1 apelsin

10 pähklit

Lõunasöök

Värviline lõhesalat 1 portsjon ehk 420g

Vahepala

1 apelsin

10 pähklit

Õhtusöök

Praetud riisinuudlid kanaga ½ portsjonit ehk 310g

Vahepala

1 klaas keefirit

150g köögivilju

NELJAPÄEV

ENERGIAT: 1970 KCAL

Hommikusöök

Hommikusöök guacamole ja munaga 1 portsjon ehk 260g

Vahepala

1 apelsin

10 pähklit

Lõunasöök

Praetud riisinuudlid kanaga ½ portsjonit ehk 310g

Vahepala

1 apelsin

10 pähklit

Õhtusöök

Jalapenoga marineeritud räimed  1 portsjon ehk 160g

Praetud kartulid kevadrohelisega 100g

Kodujuust hapukoorega 100g

Värske kurk 70g

Vahepala

1 klaas keefirit

150g köögivilju

REEDE

ENERGIAT: 1900 KCAL

Hommikusöök

Hirsipuder rabarberi ja pähklitega 1 portsjon ehk 210g

Vahepala

1 apelsin

10 pähklit

Lõunasöök

Jalapenoga marineeritud räimed  1 portsjon ehk 160g

Praetud kartulid kevadrohelisega 100g

Kodujuust hapukoorega 100g

Värske kurk 70g

Vahepala

1 apelsin

10 pähklit

Õhtusöök

Hapukapsaborš lihapallidega 1 portsjon ehk 470g

2 viilu täisteraleiba

Vahepala

1 klaas keefirit

150g köögivilju

LAUPÄEV

ENERGIAT: 1980 KCAL

Hommikusöök

Kapsa-hakklihapirukas 2 portsjonit ehk 120g

Kodujuust 100g

Tomat 100g

Vahepala

1 apelsin

10 pähklit

Lõunasöök

Hapukapsaborš lihapallidega 1 portsjon ehk 470g

2 viilu täisteraleiba

Vahepala

1 apelsin

10 pähklit

Õhtusöök

Kana sibula ja paprikaga 1 portsjon ehk 185g

Täisterariis keedetud 100g

Värske lillkapsasalat 2/3 portsjonit ehk 110g

Vahepala

1 klaas keefirit

150g köögivilju

PÜHAPÄEV

ENERGIAT: 1990 KCAL

Hommikusöök

Kevadised kuklid võis praetud spinati, külmsuitsulõhe ja „kadunud munaga“ 1 portsjon ehk 300g

Vahepala

1 apelsin

10 pähklit

Lõunasöök

Kana sibula ja paprikaga 1 portsjon ehk 185g

Täisterariis keedetud 100g

Värske lillkapsasalat 2/3 portsjonit ehk 110g

Vahepala

Rabarber mandlikatte all 1 portsjon ehk 90g

Õhtusöök

Kurgisupp jogurtilisandiga 1 portsjon ehk 340g

2 viilu röstitud sepikut

Vahepala

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee