Retseptid
20. aprill 2017, 05:48

Maarja Mitt: Balti Jaama Turg oli ammendamatu inspiratsiooniallikas erialatundide jaoks

Näitlejanna Maarja Mitile meenuvad seoses Balti Jaama Turuga 2004. aasta sügishommikud. Kuigi kaunis Pelgulinna preili satub praegu turule üsna harva, loodab ta, et uue turu avades hakkavad nende teed igapäevaselt ristuma.

Meenuta mõni seik/mälestus seoses vana Balti Jaama Turuga.

Need 2004. aasta karged sügispäevad, mil pea igal hommikul läksin turult läbi teel Salme kultuurikeskusesse, kus me oma esimestel lavaka-kuudel õppisime. Tavaliselt ostsin kooli kaasa ploome, vahel ka teisi puuvilju. See oli omamoodi värav Kalamajja ning loomulikult ammendamamatu inspiratsiooniallikas erialatundide jaoks, kui tuli näidata tüüpe tänavalt.

Millised on Sinu ootused uuele Balti Jaama Turule?

Loodan, et Eesti oma (mahe)toodang edestab Poolast ja Hispaaniast imporditud puu- ja köögivilju ja et igal pool on soovi korral võimalik kaubelda pakendivabalt. Samas oleks tore, kui uuel turul saaksid sõbralikult kokku tuttavad omamaised ning teiste kultuuride eksootilised maitsed, nii nagu see teistes Euroopa linnades juba ammu on.

Kui suur turulkäija Sa oled?

Praegu väga sageli turule ei satu. Kord-paar kuu jooksul astun sisse puu- ja köögiviljasaali, ent hetkel on mugavam teha ostud lähedal asuvast Rimist. Kui aga avatakse turg, mis jääb täpselt koduteele, olen kindel, et hakkan seal pea iga päev käima.