KahvliahvidFoto: Hele-Mai Alamaa
Retseptid
13. märts 2017, 04:01

Kahvliahvid tulid külla

Mida täna süüa teha? Oleme “Kahvliahvi kokaraamatu” kaasautori Hele-Maiga mõlemad kolme lapse emad ja küsimus “mida küll jälle süüa teha?” jälitab meid kumbagi vahel mitu korda päevas. Kuna mulle hakkasid toidukunsti saladused vältimatult huvi pakkuma alles lapsevanemaks saades, kostab ses hüüatuses tihti pigem närviline kui õhinat täis alatoon. Vahel isegi päris meeleheitel. Raevukalt!

Elu helgemaks ja hõlpsamaks muutmiseks panimegi kokku inspireeriva “eneseabiraamatu”. Endale ja teistele omasugustele. Sellise, kus ägedad toiduhoolikutest pered jagavad oma kogemust köögielu sujuvaks toimimiseks koos lastega ja muidugi ka kõikse lemmikumaid retsepte.

Järgnevalt leiad “Kahvliahvi kokaraamatust” pärit mõnusa valiku ampse, tõhusaid roogi ja maiuseid, mis aitavad äratada meeled kevade lainele. Mina ise olen raamatu tegemisest saadik olnud armunud suitsukalasalatisse leival. Datlipalle on võrratu koos lastega veeretada ja kui hõrk vaheldus on see kõikvõimalikele suhkrustele kommidele-kookidele! Koorekommid on aga lihtsalt geniaalsed, sest nendeks pole vaja muud kui vahukoort, suhkrut ja pisut soola.

Lennukat kokkamist!

Avokaado-tomatifeta võileib

Suitsukalasalat leival

Kartulikotletid

Sidrunipasta

Hiidkrevetid indiapärase vurtsuga