Retseptid

Kokka: India lameleivast pitsa pesto ja kolme juustuga 

Laura Strandberg, 6. veebruar 2017, 08:26
See on eriti lihtne ja maitsev pitsa! Naan ehk lameleib osta mõnest Aasia toidukohast. 

Sul on vaja:

1 küüslaugunaan ehk India lameleib

pesto:

80 g karulauku

80 ml oliiviõli

60 g riivitud parmesani

1 väike küüslauguküüs

50 g röstitud seedermänniseemneid

poole sidruni mahl

jahvatatud meresoola

kate:

100 g värsket spinatit

2 küüslauguküünt

2 tl võid

70 ml vahukoort

100 g riivitud parmesani

100 g viilutatud mozzarella’t

70 g fetajuustukuubikuid

jahvatatud meresoola

veidi tšillihelbeid

Tee nii:

1. Pesto tegemiseks pese ja kuivata karulaugulehed köögipaberiga. Pane kõik koostisosad peale parmesani ja poole õli koguse blenderisse ja töötle ühtlaseks. Viimasena sega sisse parmesan ja ülejäänud oliiviõli.

2. Pitsakatte tegemiseks haki spinat jämedalt ja küüslauk peenelt.

3. Sulata pannil või. Kuumuta selles paar minutit spinatit ja küüslauku.

4. Lisa pannile vahukoor, parmesan ja sool ning kuumuta neid madalal tulel pidevalt segades 4–5 minutit. Võta pann tulelt ja lase spinatisegul veidi jahtuda.

5. Pane leivad küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Jaota spinatisegu leibade vahel, kata mozzarella ja fetajuustuga ning nirista peale pesto.

6. Küpseta pitsasid 180kraadises ahjus umbes 12 minutit ja veel paar minutit grillrežiimil, kuni kate on mõnusalt pruun.

7. Raputa peale veidi tšillihelbeid ja serveeri kohe!

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee