Oanippe!
* Toekamaid oasorte soovitatakse leotada – see teeb need kergemini seeditavaks ning lühendab keemisaega. Kui aega napib, ei ole see hädavajalik – arvesta lihtsalt pikema keemisajaga ja riisu hoolikalt vahtu, mis keemisel pinnale kerkib.
* Keetmiseks pane oad-läätsed alati külma vette, lase keema ning hoia esimesed 5 minutit (suuremate ubade puhul 10 minutit) tugeval tulel, seejärel vähenda kuumust ja lase vaikselt podiseda. 10 minutit enne keemisaja lõppu lisa sool ja soovi korral ka veidi äädikat või sidrunimahla – see aitab kaunviljadel paremini vormi säilitada. Kui lisada sool keemise algusjärgus, võivad oad aeglasemalt valmida.
* Keeda valmis suurem ports ube, läätsi või kikerherneid, jaga need portsjoniteks ja külmuta – nii saad näiteks hommikul vajaliku koguse sulama tõsta ja õhtusöök on kohe ühe tervisliku lisandi võrra rikkam.
* Kaunviljade valmimisaeg oleneb tublisti sellest, kui värsked need on – kui oad on kuivatatud juba mõnda aega tagasi, on ka valmimisaeg pikem.
Kommentaarid (0)