lambapraadFoto: Seljamaa Fotostuudio
Retseptid
19. detsember 2016, 04:37

Jõululaupäeva ootuses

Ingrem Raidjõe päästab kõiki murest, mida külaliste tulles lauale panna.

Jõulukuu on imeline! Sellal mõtleme alati sooja tundega kõikidele headele inimestele, kes on mööduval aastal meile pühendanud oma aega ja armastust. Valmistage nädalalõpus mõnus õhtusöök, kutsuge

nad külla, et nüüd omakorda rõõmu jagada. Selleks, et jääks aega nautida üksteise seltskonda, valisin menüü, mis ei nõua keerukaid ja ajamahukaid kokkamisvõtteid, kuid maitseb oivaliselt. Supi teevad pidulikuks luksuslikud metsaannid ja rikkalik tekstuur ning erilise maitsenüansi annab pähkline petersellisidrunipuiste. Lambatallekints on väärikas ja hinnatud roog. Kõrval krõmpsuvad porgandid, krõbedad naerid ja küpsed kartulid ning maitsev leem.

Magustoiduks kreemise tekstuuriga uhke toorjuustukook, millel krõbe šokolaadine põhi ja hapukad vitamiinidest pakatavad jõhvikad on kui kaunid pärlid lumekreemil. Selle iluduse saad aegsasti eelmisel õhtul valmis teha, seda paremini see maitseb.

Kui õhtul juustukoogi ahju pistad, saad samal ajal valmistada ette lambakintsu ja jätta üleöö maitsestuma. Paar tundi enne õhtusööki võid selle rahulikult ahjusoojusesse valmima pista ning suppi ja koogi jõhvikakastet valmistama asuda.

Kukeseenesupp

Tallekints ahjuköögiviljadega

Jõhvikatega toorjuustukook