Foto: Laura Strandberg
Retseptid
8. august 2016, 07:41

Hõrgutav tort! Pavlova tort sidrunikreemiga

Plaanid suvist sünnipäeva või glamuurset aiapidu? See uhke Pavlova tort ei jäta ühtegi külalist ükskõikseks. Tort on täpselt nii maitsev kui ta välja paistab!

Kogus: Kümnele

Valmistamisaeg: 2 tundi

Koostisosad:

6 toasooja munavalget

300 g (tuhk)suhkrut

1,5 sl maisitärklist

1 tl söögiäädikat

1/6 tl soola

3 sl vett

Sidrunivõie ehk lemon curd:

3 muna

2 munakollast

2 sidruni mahl ja riivitult kollane kooreosa

80 g külma võid

140 g suhkrut

Vahukoorekreem:

200 g toasooja maitsestamata toorjuustu

200 g 35%-list koort

1 sl tuhksuhkrut

meelepäraseid marju kaunistuseks

Tee nii:

Valmista sidrunikreem. Tükelda külm või. Vispelda paksupõhjalises kausis või potis munad, munakollased, suhkur, sidrunikoor ja sidrunimahl. Lisa võikuubikud ja kuumuta veevannil madalal kuumusel pidevalt segades, kuni või on sulanud. Tõsta veidi kuumust ja vispelda umbes 10–15 minutit, kuni segu pakseneb, muutub läikivaks ja lööb lusika küljest lahti. Kui soovid eriti selget kreemi, võid selle veel läbi sõela kurnata. Vala võie purki, jahuta ning pane külmkappi, kus ta säilib umbes nädala, sügavkülmas 2 kuud.

Besee valmistamiseks kata võiga määritud ahjuplaat küpsetuspaberiga, piserda vähese veega ja pane ahi (ilma plaadita) 120 kraadi juurde soojenema. Vahusta munavalged soolaga kergeks vahuks, seejärel lisa vähehaaval suhkur ning mikserda edasi, kuni tekib tugev läikiv vaht. Lisa munavalgevahule vesi, maisitärklis ja äädikas ning mikserda umbes 10 sekundit.

Tõsta segu ringikujuliselt küpsetusplaadile nii, et äärtest jääks umbes 1,5 cm vaba ruumi. Silu lusikaga vahu keskosa veidi lamedamaks ja küpseta umbes 1 tund ja 20 minutit, kuni besee on krõbe ja õrnalt kuldne. Seejärel lülita ahi välja ja jäta kook praokil uksega ahju vähemalt tunniks, veel parem üleöö, jahtuma.

Tee valmis toorjuustukreem. Selleks lisa toorjuustule tuhksuhkur ja hõõru puulusikaga pehmeks kreemiks. Vahusta koor tugevamaks vahuks ning seejärel sega toorjuust ja vahukoor omavahel.

Pane jahtunud põhjale kiht sidrunikreemi, seejärel toorjuustukreem ja laota peale meelepäraseid marju!

Nipp!

Pavlova põhja võid valmis küpsetada ka 2–3 päeva varem, kuid hoia seda kuni serveerimiseni õhukindlalt!