Toiduuudised
30. september 2015, 10:53

Tallinna vanalinna restoranid korraldavad festivali

22. veebruarist kuni 27. märtsini toimub esimakordselt Vanalinna toidufestival, kus pealinna viie gurmeerestorani peakokad korraldavad omavahel sõbraliku mõõduvõtu.

Tallinna vanalinna ajalooliste tänavate vahel on peidus palju omanäolisi tipptasemel restorane, mille köögipoolt juhivad tõeliselt värvikad ja kogenud peakokad. Et tutvustada inimestele meie oma toidutegijate loomingut ning tõmmata rohkem tähelepanu kvaliteetse kodumaise tooraine kasutamisele, otsustasid viis vanalinna restorani korraldada esimese Tallinna Vanalinna toidufestivali.

Festivali jooksul astuvad viie restorani peakokad viieks nädalaks kulinaarsesse lahingusse, et välja selgitada, kes suudab valitud toorainest valmistada parima roa. Igal algaval nädalal esitab üks peakokkadest väljakutseks ühe Eestimaise tooraine, millest kõigil osalejatel tuleb võluda omanäoline ja enneolematu maitseelamus.

Tooraineteks on tippkokad valinud:

1. nädalal 22.-28.02 hirvefilee

2. nädalal 29.02-6.03 vasikamaksa

3. nädalal 7.-13.03 tuurakala

4. nädalal 14.-20.03 vuti

5. nädalal 21.-27.03 vasikapõse

Otseloomulikult on ka külastajatel võimalus peakokkade lahingust osa saada. Terve festivali jooksul on vanalinna restoranid Olde Hansa (peakokk Emmanuel Wille), Cru (peakokk Dmitri Haljukov), Kaerajaan (peakokk Jaak Hiibus), Dominic (peakokk Allar Oeselg) ja Magus Auk (peakokk Juuso Pettinen) külastajatele avatud ning igaüks võib valida eestimaisest toorainest valminud meistriteoste seast oma lemmiku!

Festivali roogade nautimiseks võib valida omale sobiva päeva ning koha või miks mitte külastada kordamööda ka kõiki festivalil osalevaid restorane. Kohti saab festivali raames broneerida iga restorani kodulehel eraldi. Kel plaanis mitut restorani külastada, võib omale Piletilevist soetada festivalipassi SIIT.

Tšillid annavad tuld