Crème fraîcheFoto: Jaan Heinmaa
Retseptid
8. veebruar 2016, 04:41

Teeme ise crème fraîche’i

Crème fraîche’i silmab välismaa toiduretseptides üsna sageli. Ja ikka jälle tekib küsimus: mis see siis õieti on?

Ajalooliselt Normandiast pärit piimatoode tähendab tõlkes värsket koort. Seda valmistatakse rõõsast koorest bakterikultuuri abil. Crème fraîche on vähem hapu kui meie hapukoor, paksem ja kreemisema tekstuuriga, talub paremini ka kuumtöötlust. Praeguseks on seda toodet poelettidelt leida Farmi kaubamärgi all, kuid kahjuks mitte igas poes ja igal ajal. Crème fraîche'i kasutatakse nii külmas kui kuumas, nii soolases kui magusas toidus. Seda pannakse salati- ja dipikastmesse, ahju- ja pajarooga, köögiviljapüreesse, supi sisse, magustoitu, pirukasse j kooki – kasutusvõimalusi on tohutult.

Crème fraîche