EnergiataimedFoto: Fotolia
Retseptid
28. detsember 2015, 05:26

Energiataimede esiviisik

Lihtsad omamaised taimed on need, mis annavad uuteks algusteks vajalikku jõudu ning tunde, kuidas eluenergia voogab selgroogu, paneb sind liikuma ja tegutsema.

Kõik on jälle uus. Ja kõik, mis nüüd algab, võib olla parim õppetund, ükskõik kui hea või halvana see ei tundu. Jälle saad olla algaja armastuses, andestuses ja avameelsuses.

Vaata värske pilguga üle oma normid ja reeglid! Avasta põnevaid nüansse ja alusta uute kohtumistega eelkõige iseendas. Uuteks algusteks vajalik lisaenergia võta vastu aga taimedelt.

Kuusejook

Pane kuuseoksad sidruni asemel toasooja vee sisse. Hoia paar tundi ja joo seda ergutavat vett päeva jooksul.

Vaarikavarrejook

Too vaarikavarsi, lõika väikesteks tükkideks, tambi neid veidi pudrunuiaga, vala peale toasoe vesi, leota paar tundi ja naudi mõnusat jooki.

Naudi mustasõstraja vaarikavarrejooki vaheldumisi kolme nädala jooksul. Varsti tunnedki selgroogu kogunevat eluenergiat, see paneb su liikuma ja tegutsema.

Mustasõstraokstejook

Too mustasõstraoksi, lõika väikesteks tükkideks, tambi neid veidi pudrunuiaga, vala peale toasoe vesi, leota paar tundi ja naudi mõnusa maitselist jooki.

Pojeng

Pojeng toniseerib, vaigistab valu ning toimib põletikuja krambivastaselt. Kasuta pojengijuure ja õite tinktuuri, kui sul on vaja suurendada vaimset töövõimet. Joo pojengijuurest ja õitest valmistatud teed unetuse ja närvihäirete korral. Tarvita pojengiõieteed emakalihaste toonuse tõstmiseks ja seksuaalelu kvaliteedi parandamiseks. Joo pojengiõitest ja lehtedest tehtud teed ainevahetuse ergutamiseks.

Kuldjuur

Kui nuusutada kuldjuuretõmmist, lähevad mõtted kohe roosile. Kui maitsta tinktuuri, tekib suhu maitse, nagu oleks söönud roosiõisi. Kuldjuur toniseerib, tõstab vererõhku, parandab töövõimet ja organismi vastupanuvõimet ning annab juurde energiat. Kuldjuuretinktuuri tasub kasutada pärast ägedate ja krooniliste haiguste põdemist ning südametegevuse puudulikkuse raviks. Kuldjuuretõmmis aitab impotentsi korral.

Noorendav tõmmis

Võta 1 tl kuldjuurepulbrit, näpuotsaga salveilehti, kummeliõisi ja mündilehti. Pane poole liitri kuuma vee sisse pooleks tunniks tõmbama. Määri selle tõmmisega igal hommikul nägu. Varsti märkad, kuidas näonahk muutub jumekaks ja värskeks.

Minu kogemus

Võtsin iga päev mõne tilga pojengikuldjuuretinktuuri. Ja juba mõne päeva möödudes märkasin enda juures erakordselt vaimset aktiivsust ja tegemislusti. Võtsin mitu asja korraga ette ja suutsin need ka edukalt lõpuni viia, tundmata seejuures vähimatki väsimust. Isegi kui keha tundus olevat väsinud, oli vaim ikkagi ergas ja aktiivne.

Selja hõõrumine

Palu kaaslasel hommikuti hõõruda oma alaselga labakäega ja seejärel aeglaselt liikuda käega selgroo kohal ülespoole kuni pealaeni. Korrake seda viis korda. seejärel tee sama kaaslasele. See paneb eluenergia mõnusalt voogama.