Piparkooke saab valmistada mitmel viisil. Ja ikka ise peab piparkoogitaina kokku segama – see polegi nii keeruline, kui esmapilgul tundub. Retsepte võib ka vastavalt oma maitsele pisut timmida, sest piparkookide krõbedus sõltub suhkru hulgast, mõnusalt krõmpsuvates on rohkem suhkrut ja pehmemates vähem, või on magus ainena kasutatud hoopis mett.
Kui jõulupühadele eelnevatel päevadel ahi huugab ja valmivad lühema säilivusajaga piduroad, siis igat sorti küpsiseid annab suisa nädalaid varem valmis küpsetada. Tõsi, valmistama peab vähemalt topeltkoguse, et need hoolimata loomulikust kaost ka pidupäevani vastu peaksid. Olgu need siis pähkliküpsised, mandliflorentiinid või vürtsmandlid.
Jääb vaid soovida usinat jõulueelset aega köögis ja ärge unustage lapsi appi kutsuda!
Kommentaarid (0)