OliiviõliFoto: Jaan Heinmaa
Toiduuudised
26. jaanuar 2015, 07:19

Oliiviõli - rohekuldne väärtuslik nektar

Kas teadsite, et extra virgin oliiviõli on üks kõige kasulikumatest õlidest, mida poeriiulilt leiab? Kas olete kuulnud, et kvaliteetne õli sobib peale salati ideaalselt ka kuumutamiseks ja praadimiseks?

Või kas loodate, et extra light oliiviõli annab vähem kaloreid ja on tervislikum? Kas arvate, et oliiviõli toodetakse pressides? Kogemustele tuginedes kinnitavad ja selgitavad raamatu autorid põhjalikumalt teada-tuntud tarkusi ning lükkavad ümber paljud väärad väited. Lisaks hulganisti retsepte, milles troonib aukohal extra virgin oliiviõli, mida kasutatakse julgelt nii külmades roogades kui küpsetistes.

Oliiviõli. Rohekuldne väärtuslik nektar

Heret Pauskar, Merrit Kiho, Lia Virkus

224 lk, kõvad kaaned

Hind poes: 20 €

Oliiviõlis marineeritud juurviljad

Ahjuomlett spinati ja oliividega

Oliiviõlis praetud vasikašnitsel

Merriti meremehekuklid