Mahlased ja tervislikud muffinid
Porgandimuffinid toorjuustutäidisega
Pähklised banaani-šokolaadimuffinid
Kuidas muuta muffineid tervislikumaks?
* Asenda tavaline nisujahu täisterajahu või teiste jahudega. Arvesta küll seda, et 100%-liselt nisujahu asendades tulevad muffinid suure tõenäosusega liiga kuivad. Seega asenda 2/3 mõne muu jahuga (kaera, tatra, riisi vms) ja ülejäänud 1/3 ulatuses lisa tainale kas nisujahu või kartulitärklist.
* Tavalise suhkru asemel sobib tainasse magusust andma banaan, vahtrasiirup ja mesi. Loomulikult on tervislikumad alternatiivid ka teised suhkrud – toorsuhkur, palmisuhkur jms.
* Muffinid muudab mahlasemaks (ja tervislikumaks) sellesse lisatud köögivili – olgu selleks riivitud porgand, suvikõrvits, maguskartul, peet, kõrvits, õun vms. Köögivilja maitset muffinites tunda ei jää, vesisematest köögiviljadest pigista enne tainale lisamist vesi välja.
* Samuti võid tainasse lisada rosinaid või teisi kuivatatud puuvilju, kaerahelbeid, muid mitmeviljahelbeid – seda toitainerikkamad muffinid saad.
* Nipp, kuidas saad muffineid mahlasemaks muuta, on „peita“ muffinite sisse toorjuustupallike. Tõsta 1 spl muffinitainast vormi, selle peale pool teelusikatäit toorjuustu ning selle peale taas muffinitainas.
* Sega muffinitainas kokku nii lühidalt kui võimalik, ülesegamine toodab kuivad muffinid.
* Kui kardad liigseid kaloreid, küpseta muffinid väiksemas muffinivormis ja piirdu siis ühe väiksema muffiniga.
Kommentaarid (0)