Pärmitainas pirukatele
Hapukapsatäidisega lahtine pirukas
Spinati-fetapirukad Peterburi pärmitainast
Kartuli-sinihallitusjuustupirukas oliiviõliga pärmitainal
Kausimagustoidud ehk trifle'd on lihtsaim viis valmistada kiirelt midagi väga hõrku, mis sobib nii argi- kui ka pidulauale.
Šokolaadi-apelsinikrõbedik
Valge šokolaadi trifle kirssidega
Vaarikatiramisu
Cappuccino-
muffinid
Kohvi-mousse
Kohvik kodus ehk kolm soojendavat kohviideed, mis annavad võimaluse tunda end kodus baristana.
Mis on mis?
Espresso on väike (30 ml) tugeva maitsega kohv, mis on valmistatud espressomeetodil. See tähendab, et
92–96-kraadine vesi surutakse 9-baarise surve all 20–30 sekundi jooksul läbi peenelt jahvatatud kohvi.
Tulemuseks on kauni kuldpruuni kreemja vahu ehk crema’ga aromaatne jook. Tavaline kohvi ja vee vahekord on 7 g kohvi ning 30 +/– 5 ml vett.
Caffe latte põhjana kasutatakse espressot ja pikendatakse seda kuumutatud ja vahustatud piimaga. Ühele
osale espressole tuleb lisada seitse osa kuumutatud ja üks osa vahustatud piima. Joogi kogumaht on 300ml.
Café au lait on prantsuspärane piimakohv. Enamasti on tegu presskannu- või filtrikohviga, mida serveeritakse väikeses kannus, teises kannus on vahustamata kuum piim. Neist saab endale suurde tassi segada soovitud vahekorras joogi.
Kaneeline kohvijook likööriga
Talveunelm
Magus rummi-rosinakohv
Kommentaarid (0)