Nädala menüü

Nädalamenüü 2. - 8. detsember 

Pille Enden, 2. detsember 2013, 00:02
Üleküpsetatud hakkliha-ürdikotletidFoto: Jaan Heinmaa
Jõuludeni on veel paar nädalat  ja tavaliselt on see aeg kibekiire, möödudes toimetuste ja kingituste otsimise tähe all. Et hinges valitsevat elevust jaguks mujalegi kui kööki, pakume argiõhtuteks üsna kiirelt valmivaid sööke, mis valmivad vaid 20-40 minutiga. Nädala lõpupoole maiustame talvise koogiga ja paneme ahju hapukapsapaja. Poest võib praegu leida soodsa hinnaga ja magusalt mahlaseid hurmaasid, mis sobivad nii  kookidesse-magustoitudesse kui salatisse. Ka kõvemast viljast saab kodus mõne päevaga mõnusalt pehme vitamiinipomm.

E: Värvilised meeleolud: Kõrvitsa-suitsupeekonirisoto

T: Ruttu valmis: Hapukapsaborš viineritega

K: Kaks ühes: Kartulimundris kala

N: Kaamosepeletaja: Õpetaja Aive vale Caesari salat

R: Kogupereroog: Ühepajatoit hakklihaga

L: Hommik

Eriti puhevil: Vanaema kohevad pannkoogid

Õhtu

Isuäratav: Üleküpsetatud hakkliha-ürdikotletid sinepikastmega

Magustoiduks: Lumemarjakook

P: Hommik

Esimese advendi auks: Pidulik saiakate

Õhtu

Kaua vaaritatud: Hapukapsad lihaga

Magustoiduks: Hurmaakoogikesed 

Kõrvitsa-suitsupeekoni risoto