Nädala menüü

Nädalamenüü 12. - 18. august 

Pille Enden, 12. august 2013, 01:02
Köögiviljaraguu lihagaFoto: Meeli Küttim
Soe suvi kestab. Kokkutulekud sugulaste-sõprade-klassikaaslastega, telkimised, rannapiknikud ja hoidistamised peavad kõik vaba aja sisse ära mahtuma. Ja mahuvadki, sest argipäevaseid hõrgutisi on praegu eriti mõnus ja lihtne valmistada. Kõik on küps ja ahvatlevalt värske. Tomatid, baklažaanid ja paprikad veerevad nüüd menüüsse justkui iseenesest. Seeni ilmub metsa alla pärast kosutavat möödunudnädalast vihma ka ehk üha juurde ja lestad on meres parajalt paksud. Põõsastelt saab noppida veel eriti suvemagusaid marju, mis inspireerivad omakorda uusi magusroogi katsetama.  

E: Vahemerehõnguline: Penne'd ahjus röstitud fenkoli, tomatite ja oliividega

T: Moodsad kooslused: Lillkapsasupp suitsulõhega

K: Augustikuine hitt: Praetud lest

N: Hea idee: Kukeseenesalat kana ja pirniga

R: Universaalselt hea: Köögiviljaraguu lihaga

L: Hommik

Lausa magus: Kuumad sibulavõileivad

Õhtu

Fantaasiaküllane: Vürtsikalt täidetud paprikad

Magustoiduks: Tikri-martsipani plaadikook

P: Hommik

Värske ja hõrk: Spinati-kukeseenepannkoogid

Õhtu

Lõunamaised rütmid: Kana ja juusuga täidetud baklažaanilehvik

Magustoiduks: Karusmarjakissell bubertiga 

Penned ahjus röstitud fenkoli, tomatite ja oliividega

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee