Retseptid
20. mai 2010, 13:49

Kodukokk 2010

Oma Maitse ja Wõro kuulutavad välja kokandusvõistluse KODUKOKK 2010 Võistlusel osalemiseks saada oma lemmikgrillroa retsept ja foto hiljemalt 16. maiks veebilehele www.toidutare.ee/kodukokk2010. Grillroas on kohustuslikud kas vorstikesed või värske liha (mitte kala). Kuue parima retsepti autorid kutsutakse juunis lõppvõistlusele, kus tuleb esitleda üht omaloomingulist grillrooga seakaelast ja kodusest hakklihast. Konkursile saabunud töid asuvad hindama Atria lihatoodete divisjoni juht Katrin Jalas, Tallinki peakokk Anti Lepik ja Oma Maitse peatoimetaja Siiri Kirikal. Selle aasta Eesti parim kodukokk sõidab koos kaaslasega Estraveli gurmeereisile Itaaliasse, et saada seal osa põnevast degusteerimistuurist Toscanas! Kõiki finaliste ootavad lõõgastavad ja luksuslikud Tallinki spaapaketid koos kruiisiga Helsingisse. GRILLRETSEPTI ESITAMISE REEGLID

1. Nagu tooraine juhis ette näeb, valmista oma roog kas grill-vorstidest, veise-, sea- või kanalihast.

2. Näita ära kõik kasutatud toorained ja nende kogused ning mitmele inimesele sa seda rooga serveerid.

3. Retsept on arusaadav ja selge, kui roa osad (liha ettevalmistamine, lisandite valmistamine) on eraldi välja toodud. Seega pane kirja, kuidas annad maitset ja mahlasust juurde lihale, kuidas valmistad lisandeid.

4. Märgi kindlasti ära, kui kaua sa liha küpsetad. Pea meeles, et kana ja sealiha ei tohi jääda seest tooreks.

5. Eraldi punkt retseptis võiks olla süte ettevalmistamisest. Kuidas sa seda teed? Märgi kindlasti juurde, kas kasutad söegrilli või barbecue-ahju.

6. Roa juures hinnatakse ideed, maitset, välimust ja roa tervikut - pööra tähelepanu nii liha valmistamisele kui lisandite põnevusele.

7. Tee oma roast isuäratav foto. Estravel koostöös Lufthansaga lennutab Sind Rooma, kus saad osa võtta toidureisist, mis laseb sul heita pilku traditsioonilisse Toscana piirkonna kööki. Ja mitte ainult – sa saad ise kohalikke hõrgutisi proovida ning oma silmaga näha kuidas valmivad Chianti ja Montepulciano veinid vanimates veinikeldrites. Pakett sisaldab lennupileteid, ööbimist ning toiduekskursiooni Toscana piirkonda kahele. Võidu lunastamise tingimused: Kampaania võitja poolt võidetud auhinda ei asendata võitja nõudmisel teist liiki auhinnaga ja auhinna maksumust ei hüvitata võitjale rahas, välja arvatud juhul, kui auhind asendatakse teise samaväärse auhinnaga korraldaja otsusel. Pakett sisaldab kahte lennupiletit marsruudil Tallinn-Rooma-Tallinn, kolme ööd Roomas kesklinna hotellis ja toidureisi kahele, mis viiakse läbi inglise keeles. Paketti saab kasutada kuni 24.10.2010. sobivate lennukohtade olemasolul. Kui võitja ei ole hiljemalt 01.08.2010. reisi kuupäevi välja valinud, tühistub auhinna võitjal võidu kasutamisõigus. Estravel võtab peale võitja kuulutamist võitjaga ise ühendust ja abistab reisi korraldamisel. Kehtiva passi või ID kaardi ning vajadusel viisa hankimise kohustus lasub reisijal. Estravel ei vastuta võidureisi ärajäämise eest viisa mittesaamisel või teistel reisijatest sõltuvatel põhjustel.