Foto: Põltsamaa Felix
Toiduuudised
9. mai 2012, 21:00

Põltsamaa veinikeldris on suviti vilgas olemine

Põltsamaa lossihoovis avas suvise külastushooaja veinikelder, kus saab tutvuda Põltsamaa vein…

Põltsamaa lossihoovis avas suvise külastushooaja veinikelder, kus saab tutvuda Põltsamaa veinide ja toiduvalmistamise ajalooga aastast 1920.Toidumuuseumi poolel saab muu hulgas tutvuda sellega, kuidas 1920ndatel Põltsamaa tehases kohvi valmistati ning millised Põltsamaal toodetud konservid olid isiklikeks lemmikuteks toonasele parteijuhile Leonid Brežnevile. Taasnägemise rõõmu pakuvad Põltsamaa õunamarmelaad ja „Kosmose“ tuubiekstrakt. Tänavu on saanud täiendust kosmonautide tuubitoodete riiul – möödunud sügisel Põltsamaad külastanud legendaarsed kosmonaudid Aleksei Leonov ja Georgi Gretško tõid Eestimaale kaasa tänapäeva  kosmonautide poolt kosmoses söödavaid toiduaineid.Veinidest on võimalik näha Põltsamaa veinitehase algusepäevil, 1920ndatel valmistatud veine nagu Madeira, Kirikuvein, Parfait ning mekkida kogu tänast tootevalikut, sh kauplustest juba läbi müüdud eestimaistest mustsõstardest valmistatud aastakäiguveini Tõmmu 2002 ning Eesti parimaks alkohoolseks joogiks tunnistatud Tõmmu 2003. Toidumuuseum on avatud esmaspäevast-pühapäevani kell 10:00-19:00 Põltsamaa lossihoovis.