Retseptid

Kevadetervitus peolaual 

Toidutare, 1. aprill 2012, 21:00
Foto: Hele-Mai Alamaa
Kevadised suurveed võtavad hoogu sisse ja linnulaul muutub järjest valjemaks. Samal ajal, mil loodus uut aastaringi ette valmistab, toimub inimeseski kummaline vabanemine. Päikesekiir meelitab õue, värske õhk mõjub eriti kosutavalt ja esimesed rohelised tärkajad rõõmustavad silma. Lihavõtete aegu satub koos munade ja kohupiimaga rohkem lauale esimest kevadrohelist ja omamaised kurgid lõhnavad ka palju isuäratavamalt. Seekordne lõuna ongi neist meeoludest kokku saanud, lisandiks veidi ka traditsoonide hõngu. Aga magusavaliku osas jäime sedavõrd kimpu, mida võtta ja mida jätta, et välja on pakutud nii pasha, traditsiooniline kook kui üks siidise tekstuuriga tort. Ilusaid kevadpühi, head lugejad!

Saiakorvid suure kollase munasilmaga

Kruubisalat ohtra värskega

Lõhetäidisega munad

Pruuni riisi pilaff spargli ja seentega

Kanafilee muna-sidrunikastmes

Lambapraad Hasselbacki kartulitega

Kakaopasha

Klassikaline lihavõttekook