Paljudes kodudes üle Eestimaa on vabariigi aastapäeval ilusaks tavaks lumivalge laudlinaga kaetud laud hea-paremaga täita. Koos peedisalati ja sõira serveerimisega kulgeb jutt kärmelt eesti asjale ja head maitsed panevad vahepeal ka toidust rääkima. Eesti köök pakub isevalmistamise ajalugu, mille ilu me aina paremini nägema olema hakanud. Sel tervislikul toidul on ka suurem jõud kui odavdatud masstoidul. Lihtsast, aga kvaliteetsest kartulist või räimest, rääkimata metsamarjadest, heast piimast ja lihast on hea süüa teha. Kaugelt transporditud odavtoit aga pole ei hea ega otstarbekas, mis paneb meid veelgi usinamalt otsima oma kodukandi toidukultuuri pärandit. Kohalikel tunnusroogadel Setumaal ja Mulgimaal, Saaremaal ja Virumaal on korraga ette näidata omad serveerimise tavad, aga ka trendikad maitsete muutumised. Lihtsad ja selged maitsed on need, mis pakuvad ilusaid maitsenaudinguid ja õnnetunnet. Külluslikku pidupäeva!
Peedi-carpaccio mädarõikakastmega
Sõir küüslaugu ja ürtidega
Kilupirukad fetajuustuga
Herne-kartulipuder röstsibula ja praetud räimeriidaga
Veisekeel sinepikastmega
Lambastrooganov kadakamarjaste kaalikatega
Kohupiima-leivavorm jõhvikatega
Kommentaarid (0)