Foto: Jaan Heinmaa
Retseptid
28. november 2011, 22:00

Jahihooaeg on täies hoos

Jahiaeg on täies hoos ja metsloomaliha rohkem saadaval, ka hästivarustatud lihapoest on võimalik seda kraami hankida. Vähese rasvasisaldusega, pisut sitkem metsloomaliha pakub põnevaid maitsebukette: selles annab tunda looma vabalt elatud elu ja tema värske toidulaud. Ulukiliha sisaldab rohkem valku, vitamiine ja süsivesikuid. Iseloomulikud on eriline lõhn ja maitse. Neid saab eemaldada liha leotamisega petis, kaljas, piimas või muus vedelikus ning tugeva mekiga maitseainete – kadakamarjade, piparmündi, estragoni, tüümiani, rosmariini, loorberi lisamisega. Ja üks nipp veel - metskitseliha puhul ei tasu happelisi marinaade kasutada, mis hea asja hoopis ära kuivatab.

1. Sügiseselt tummine metsloomasupp

2. Ulukiliha kotletid 

3. Ulukipada juurviljadega

4. Elleni raguu

5. Panniroog metssea, peekoni ja seentega

6. Hautatud põdrafilee metsapähkliköögiviljadega

7. Metskitsehautis metsaseente ja tapenade-kartuliga

8. Põdra – tataki viinamarjakompotiga

9. Metskitse-tartar värske mädarõika, šalottsibula ja vutimunaga

10. Aeglane metskitseraguu pastaga

11. Mõnusalt küüslaugune põdrapraad

Retseptid valis Raili Mikk.