Jahiaeg on täies hoos ja metsloomaliha rohkem saadaval, ka hästivarustatud lihapoest on võimalik seda kraami hankida. Vähese rasvasisaldusega, pisut sitkem metsloomaliha pakub põnevaid maitsebukette: selles annab tunda looma vabalt elatud elu ja tema värske toidulaud. Ulukiliha sisaldab rohkem valku, vitamiine ja süsivesikuid. Iseloomulikud on eriline lõhn ja maitse. Neid saab eemaldada liha leotamisega petis, kaljas, piimas või muus vedelikus ning tugeva mekiga maitseainete – kadakamarjade, piparmündi, estragoni, tüümiani, rosmariini, loorberi lisamisega. Ja üks nipp veel - metskitseliha puhul ei tasu happelisi marinaade kasutada, mis hea asja hoopis ära kuivatab.
1. Sügiseselt tummine metsloomasupp
2. Ulukiliha kotletid
3. Ulukipada juurviljadega
4. Elleni raguu
5. Panniroog metssea, peekoni ja seentega
6. Hautatud põdrafilee metsapähkliköögiviljadega
7. Metskitsehautis metsaseente ja tapenade-kartuliga
8. Põdra – tataki viinamarjakompotiga
9. Metskitse-tartar värske mädarõika, šalottsibula ja vutimunaga
10. Aeglane metskitseraguu pastaga
11. Mõnusalt küüslaugune põdrapraad
Retseptid valis Raili Mikk.
Kommentaarid (0)