Retseptid

Sibulata on kurb maailm 

Toidutare, 24. oktoober 2011, 21:00
Foto: Jaan Heinmaa
Me kõik nutame ta käes, aga ilma hakkama ei saa. Enamik argitoite lausa nõuab selle kuldse mugula maitset, mida isegi kirjeldada ei oska, aga mille puudumist tunneme otsekohe. Paljud võtavad igal sügisel ette Peipsitiiru, et täiendada oma sibulavarusid just sellise kogusega, et talv rahulikult üle elada. Kes on talvekartuli kõrval sibulad unustanud, veel ei ole hilja! Ka punane sibul kogub ühe enam populaarsust. See ergastab ja kaunistab eriti salateid, aga ka pirukates maitseb ülihea. Mahedamaitselist šalottsibulat kasutatakse peamiselt valgetes kastmetes. Salatisibul sõbib kõige paremini frittimiseks, aga loomulikult ka salatitesse, nagu nimigi ütleb. Erinevate toitude jaoks on vaja varuda teatud liiki mugulaid, aga üks on kindel, sibulata on kurb maailm!

Õhuline õhtu sissejuhatus: Frititud sibularõngad õlletainas Värvika aktsendiga: Kartulisalat mündiga Meeste soosik: Hispaania sibulatšatni Lumivalged pärlid: Marineeritud minisibulad Külmapühadeks: Kuum sibulasupp Kerge ja hea: Pastakaste porruga Hakklihaga või ilma: Sibula-sojakaste Tubli suutäis: Sibula-peekonipirukas rukkitainal Punase-kollasekirju: Sibulapirukas II Kohev ja kuldne: Sügisene sibulapirukas Küpsetamise mõnus kunst: Sibulabatoon