Foto: Jaan Heinmaa
Retseptid
18. september 2011, 21:00

Õunaküll küllale küll liiga ei tee

Mis sest, et 85% õunast on vesi. Selle vähese 15% sisse mahub see-eest palju kasulikke vitamiine ja mineraalaineid. Vesi ja erinevad suhkrud teevad õunast asendamatu mahlategelase köögis. Oma lemmikuid õunakooke süüakse sügiseti küll tüdimuseni ja õige ka, sest küpsetamisel ei ole välismaistest kaunitaridest kodumaisele ubinale konkurente. Eriti hästi sobivad kookidesse hapukad õunad. Naljatamisi võib öelda, et ega Antoonovkata asja ei saa. Ja et kätteõpitud õunatoitudest tüdimus peale ei tuleks, tehke vahelduseks suppi, kalja ja kasvõi pasteeti. Uued õunaretseptid teie teenistuses!

UBINAKLASSIKAT MEILT JA MUJALT1. Eesti värk: Õuna-juustusalat jogurtikastmes 2. Sügisene gurmee: Õunakali 3. Õrn ja vahune: Kanamaksapasteet õuntega 4. Indiapärane: Kanasupp kookospiima ja õuntega 5. Lihale seltsiks: Õuna-sibulahautis MAITSEPÄRL6. Enam paremaks minna ei saa: Pihlaka-porgandi-õunamoos KOOGID JA MUU ÕUNAMAGUS7. Põhjamaade eri: Skane õunakook musta leivaga 8. Tudengiköögi hitt: Õhuline õunakook II 9.  Aprikoosimoosiga glasuuritud: Õuna-hapukoorekook 10. Aarete saar: Õuna-martsipanikook 11. Mahlase täidisega: Kaerahelbe-õunakook 12. Maitse asi: Leivasupp õunaga 13. Veidi vintis: Lõhnavad ahjuõunad