Foto: Jaan Heinmaa
Retseptid
4. september 2011, 21:00

Ubadest sõltuvuses

Rohelised oad, mida ka Türgi ubadeks või aedubadeks kutsutakse, pakatavad kiudainetest, stabiliseerivad veresuhkru taset ja hoiavad ohjes vererõhu. See kõik on ainult boonuseks, sest neid pikki krõmpsuvaid vibalikke ei pea kedagi sööma meelitama. Pigem kannatavad väga paljud suve lõpus ravimatu ubadesõltuvuse all. Või, küüslaugu ja hea parmesani sees püherdatuna maitsevad nad lihtsalt jumalikult. Mis siis veel kõikvõimalikest salatitest, suppidest ja suupistetest rääkida. Head (ubade) isu!

* Fantastiline kraam: Türgi oad sidruni ja ürdivõiga  * Ubadega kaetud: Austerserviku-spinativorm * Värskusest pakatav: Aedviljavokk kanalihaga * Perfektsed maitsed: Toorsuitsusinki mähitud pangaasiusefilee * Kaks kärbest ühe hoobiga: Rohelised oad tomatiga * Tervitusi Prantsusmaalt: Pistou supp * Ei saa pidama: Paneeritud oad * Aiapidaja unelm: Köögivilja-juustusupp * Lihtne on hea: Rohelised oad seesamiseemnete ja küüslauguga * Ajurveeda austajaile: Kreemjad lõhe-kartulipakikesed