31. juuli 2011, 21:00
Kuulsaks söödud risoto
Risoto on tõeline mugavusroog. Maitseb luksuslikult ja vajab veidi head kätt, et tunda, millal riis täpselt õige pehmuse aste on saavutanud. Spetsiaalne risotoriis imab hästi vedelikku ja eraldab tärklist ning ei purune nii kergesti, mille tulemuseks muutuvad riisiterad kleepuvaks ja roog tuleb mõnusalt kreemjas. Riisile lisaks on selle toidu peamisteks komponentideks köögiviljad, puljong ja maitseained. Ja sageli ka törtsuke veini. Kõik muu on puhas fantaasia vili. Kõrvits ja seen kõlavad meile kõige tuttavlikumalt. Proovi ka kitsejuustu, nõgeseid, safranit või hoopis šokolaadi. Ole loominguline!
Intensiivsed maitsed: Kitsejuustuga basiilikurisoto
Kullatükkidega: Siidjas kõrvistarisoto
Tummine: Nelja juustu risoto Kreeka pähklitega
Eriversioon: Spelta-puravikurisoto
Metsaskäik tasub ära: Kukeseenerohke risoto
Itaalia parimad palad: Osso bucco ja Risotto alla Milanese
Tšillitäppidega: Päikesekollane ahjurisoto
Uus Eesti köök: Orsoto seakõrnete ja toorjuustuga
Magusad riisikreemid
Stiilne valik: Risoto vahuveini ja marjadega
Meeliskleja lemmik: Šokolaadirisoto maasikatega
Vahune kui merelaine: Suvemarjadega riisibrülee
Kommentaarid (0)