Retseptid

Kuulsaks söödud risoto 

Raili Mikk, 31. juuli 2011, 21:00
Risoto on tõeline mugavusroog. Maitseb luksuslikult ja vajab veidi head kätt, et tunda, millal riis täpselt õige pehmuse aste on saavutanud. Spetsiaalne risotoriis imab hästi vedelikku ja eraldab tärklist ning ei purune nii kergesti, mille tulemuseks muutuvad riisiterad kleepuvaks ja roog tuleb mõnusalt kreemjas. Riisile lisaks on selle toidu peamisteks komponentideks köögiviljad, puljong ja maitseained. Ja sageli ka törtsuke veini. Kõik muu on puhas fantaasia vili. Kõrvits ja seen kõlavad meile kõige tuttavlikumalt. Proovi ka kitsejuustu, nõgeseid, safranit või hoopis šokolaadi. Ole loominguline!

Intensiivsed maitsed: Kitsejuustuga basiilikurisoto

Kullatükkidega: Siidjas kõrvistarisoto 

Tummine: Nelja juustu risoto Kreeka pähklitega

Eriversioon: Spelta-puravikurisoto

Metsaskäik tasub ära: Kukeseenerohke risoto

Itaalia parimad palad: Osso bucco ja Risotto alla Milanese

Tšillitäppidega: Päikesekollane ahjurisoto

Uus Eesti köök: Orsoto seakõrnete ja toorjuustuga

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee