Maast välja pugedes on need vitamiinidest ja mineraalainetest pungil, aidates jällegi organismist jääkaineid väljutada ja kevadist suurpuhastust korraldada. Aastaringi müügil olevast salatikraamist nendega võistlejat pole. Nn umbrohu tervistavasse väesse on uskunud nii meie vanemad kui vanavanemad ja nii aina tagasi, sest igakevadised külaskäigud maale on mitmele põlvkonnale tähendanud kindlasti kuldkollase keedumunaga oblika- või nõgesesuppi, hapukoorega karulaugusalatit ning jalutuskäike jänesekapsa jahile. See aeg on ringiga tagasi tulnud: esivanemate tarkused on taas au sees ning tervistavatest taimedest tehtavate toitude nimekiri oluliselt rikkalikum.
Aia- ja talupidajatel soovitakski võililled, nõgesed ja muu umbrohi rahule jätta - neist võib tervisele hoopis suurt tulu tõusta.
Puhas raud: Nõgesesupp
Purgivitamiinide asemel: Nõgese-munapasta
Umbrohi au sisse: Nõgeserullid
Tervistava väega: Salat varasuvisest saagist
Mahlaselt värske: Rabarberimarinaadis kalkunisalat
Kevadsuvine kiusatus: Salat kevadspraglitest ja noorest kartulist
Hõrk ja popp: Spargel võikala ja sidrunikastmega
Väärt käsitöö: Karulaugupelmeenid
Saab kõhu täis: Karulaugu-apelsinisalat ürdise kanafileega
Klapib rohelise salatiga: Spinati-juustomlett
Väga värviline: Jänesekapsasalat
Tõeline ergutusroog: Vitamiinisalat
Siidine tarretis: Rabarberiga panna cotta
Eelkõige aromaatne: Melissitort rabarberiga
Kookosega ja puha: Rabarberirull
Kommentaarid (0)