Foto: Daisy Lappard
Retseptid
14. veebruar 2011, 22:00

Kaalikad ahju

Kaalikas muutub küpsetades magusaks. Talvisel ajal läheb seda väikest nippi ikka vaja.

Kaalikat peetakse üheks põhijuurikaks ja hellitavalt kutsutakse seda kollast ja magusat juurvilja põhjamaa apelsiniks. Kuidagimoodi jääb kaalikas tihtilugu mängust välja, kui juurviljaroogasid kokku sobitame. Seega on hea meelde tuletada, et just selles potsakas juurikas magustuvad maitsed siis, kui seda küpsetada. Ka köögiviljapuljongisse annab kaalikas suurepäraseid nüansse. Värske salati asemel proovi ka kaalikamoosi, õigustatult siis koos apelsiniga, mis on praegu nii mahlased ja head.

Ahjukaalikad

Kaalika-porgandivorm

Kaalika-apelsinimoos