Retseptid

Tume õlu kõhtu heledaks ei jäta 

Nädalakiri Naised, 14. detsember 2009, 22:00
Foto: Daisy Lappard
Kõhutäiteks ja toidu rikastamiseks on tume õlu geniaalne leid, sest maitse on sel talvisel mõdul kergelt magusmõrkjas ja olemine vahutavalt tummine.

Lihtne - sinepine õllekaste

Serveeri sinepist õllekastet eelkõige lihatoitudega. Taime- ja kalatoitude jaoks võib kaste olla liiga tugeva (ja ka kergelt mõrkja) maitsega.

Tervislik - õllene sealihahautis

Tegemist on sedavõrd kosutava toiduga, et lisandit polegi juurde vaja. Soovides toitu veel toekamaks teha, võib õllest sealiha serveerida munanuudlitega. 

Eriline - magus õllepäts

Õllesaia tainale ei ole vaja eraldi pärmi lisada, sest õllepärm teeb kergitustöö ära. Taina võib valmides, ilma eelkergitamata kohe ahju panna.