Foto: eestimaitsed.com
Toiduuudised
29. november 2009, 22:00

Räimekuu parimad road valitud

Eesti selle aasta parim räimeroog on restoranis Platz. Eesti Maitsete (Flavours of Estonia) projekti…

Eesti selle aasta parim räimeroog on restoranis Platz. Eesti Maitsete (Flavours of Estonia) projekti raames korraldati kogu novembri jooksul restoranides räime pakkumise ja söömise kampaania.Pakutavaid roogi hindas kuu aja jooksul komisjon, kuhu kuulusid toiduajakirjanikud ja –kriitikud välismaalt ning Eestist. Hindajaid oli kokku 16, kelle hulgas oli esindatud ka Toidutare portaal. Esmane hinnang anti piltide ja kirjelduste alusel ning siis maitsti kõiki väljavalitud roogi ka päriselt. Paremusjärjestus kujunes järgmiselt:1. Vahemereline räime mille feuille Platzis (pildil)2. Röstitud räimed rukkileival tüümiani, soolakurgi ja cream freche’ga Kaerajaanis.3. Räime tempura spargli ja wasabivahuga Neros.4. Värske kurgi viilud kergelt marineeritud värskete räimedega restoran Ö-s.5. Praetud räimed vasikaliha, maapirni, maitserohelise, kukeseene velute-kastme, tilga tilliõli ja hapukurgiga  restoran Ö-s.Kõik menüüd ja roogade pildid on näha Eesti Maitsete kodulehel www.eestimaitsed.com. Räimekuud toetasid Liviko Viru Valge, Nordea pank ja Tallinki Club One.  Tallinnas pakkusid räimede erimenüüd restoranid Ribe, Ö, Dominic, Paltz, Paat, MEKK, Vertigo, Kaerajaan, Kadriorg ja Pärl. Hotellide Olümpia, Kolm Õde ja Tallink Spa ja Conference restoranides olid samuti eraldi räimemenüüd. Restoranis Gloria pakuti räimebuffet, seda küll ettetellimisel. Sokos Hotel Viru hommikusöögil restoranis Merineitsi oli räimi võimalik nautida eraldi väljapanekuna. Pärnus oli põnev räimede erimenüü Ammende Villas.Eesti Maitsed on projekt, mille algatas Eesti Peakokkade Ühendus koostöös EAS-i ja Havera Grupiga, et propageerida Eesti toitlustusasutusi ja Eesti toitu välismaalaste hulgas nii Eestis kui ka välismaal.