Foto: Jaan Heinmaa
Retseptid
2. september 2009, 21:00

Soust ja kartul tuleb alati appi!

Kui köögis eksperimenteerimisest villand saab, on aeg-ajalt turvaline vana hea sousti ja kartuli juurde tagasi pöörduda. Ja mis seal salata, kui nii palju uusi ja põnevaid retsepte saadaval, kipub vana klassika meelest minema.

Hakklihakaste ja guljašš tulevad alati appi! Rääkimata seene- ja vorstisoustist. Ka tavalise praekastme valmistamise nipid kuluvad marjaks ära. Kui lihtsad põhikastmed käpas, saab ka lihalõigust ja kartulist suurepärase prae.  Iga uus on ammu unustatud vana!

Hele põhikaste

Lihtne hapukoorekaste

Praekaste

Heeringa-

kodujuustukaste

Kiirsoust soolaseentest

Munasoust suitsulihaga

Vorstistooganov

Sõstramaitseline hakklihakaste

Punane hakklihakaste

Guljašš

Karbonaad kartulipudru ja metsaseenekastmega

Juustu-seenekaste

Peedi-

sealihakaste

Lihtne kanasoust

Kanamaksakaste

Maksakaste