Retseptid

Vokiroad, hautised, pajaroad 

Raili Mikk, 26. august 2009, 21:00
Foto: Sandra Urvak
Endiselt on aiad kõikvõimalikke juurikaid ja ürte täis. Veidi lihakraami juurde ja kõik tulele! Kas siis haudepotti või vokkimispannile, olenevalt sellest kui kaua kõht veel nälga kannatab. Vokitud toitudele annab peamise maitse kaste, hautistele aga pikk ja põhjalik podisemine ning maitsete segunemine.

Ka kooliaasta alguse puhul on selliste toitude vaaritamine igati põhjendatud. Lapsed, keda maal vanaema juures terve suvi poputatud ning hea ja parema söögiga kostitatud, ei pea hakkama koolist tulles kohe võileibu nosima. Selline toit säilib külmas kaua ja soojendades maitse ainult paraneb.

Kanakarri

Maroko kanapada

Kana-nuudliwok

Ahjuköögiviljad

Kana poolkoivad köögiviljaga

Vürtsine pajaroog

Pardipajaroog

Kapsapada peekoniga

Meie pere ühepajatoit

Lõhehautis

Risoto primavera

Suitsumekiga juurviljad

Mamma Ungari stiilis „sulp”

Peedi-sealihakaste

Magushapu sealiha