Foto: Matton Images
Retseptid
20. mai 2009, 21:00

Ütle "rabarber"!

Enne kui väiksena selle sõna hääldamisega korralikult hakkama saime, jooksime kõik kevadeti rabarberivars pihus mööda õue ringi, tass suhkruga kindlalt käepärast, et hirm-haput maitset pisutki leevendada.

Nüüd aga ootame kevadel esimesi rabarberivõrseid oma toidulauale just selle vaheldusrikkalt värske ja hapuka maitse pärast, mil kõiki teisi värskeid marju ja köögivilju annab veel oodata.

Rabarber on üks esimesi kevadisi vitamiinipomme! Ta sisaldab rohkesti südamele ja vereringele vajalikku kaaliumi, mõõdukalt kaltsiumi, fosforit ja rauda, B-rühma vitamiine, C-vitamiini ja karoteeni ning mitmeid kasulikke orgaanilisi happeid. Suure oblikhappe sisalduse tõttu, mis seob kaltsiumi, soovitatakse rabarberit tarbida alati,koos mõne piimatootega.

Rabarberist saab pikantseid soolaseid salateid, mitmesuguseid hoidiseid, suurepäraseid kooke ja magustoite.

Rabarberi-

kabatšokisalat

Rabarberikompott kitsejuustuga

Naadi-

rabarberimoos

Rabarberitšatni

Rabarberipuder

Su-

vine rabarberi-sibulasalat

Vanillikastmega rabarberikrõbedik

Tosca kook rabarberiga

Rabarberi-pähklipirukas

Maasika-

rabarberikook

Rabarberi-

Rita

Rabarberitaskud

Rabarberi-

mannavaht

Beseekattega rabarberipirukas

Rabarberikissell

Rabarberi-

maasikamoos