Nüüd aga ootame kevadel esimesi rabarberivõrseid oma toidulauale just selle vaheldusrikkalt värske ja hapuka maitse pärast, mil kõiki teisi värskeid marju ja köögivilju annab veel oodata.
Rabarber on üks esimesi kevadisi vitamiinipomme! Ta sisaldab rohkesti südamele ja vereringele vajalikku kaaliumi, mõõdukalt kaltsiumi, fosforit ja rauda, B-rühma vitamiine, C-vitamiini ja karoteeni ning mitmeid kasulikke orgaanilisi happeid. Suure oblikhappe sisalduse tõttu, mis seob kaltsiumi, soovitatakse rabarberit tarbida alati,koos mõne piimatootega.
Rabarberist saab pikantseid soolaseid salateid, mitmesuguseid hoidiseid, suurepäraseid kooke ja magustoite.
Rabarberi-
kabatšokisalat
Rabarberikompott kitsejuustuga
Naadi-
rabarberimoos
Rabarberitšatni
Rabarberipuder
Su-
vine rabarberi-sibulasalat
Vanillikastmega rabarberikrõbedik
Tosca kook rabarberiga
Rabarberi-pähklipirukas
Maasika-
rabarberikook
Rabarberi-
Rita
Rabarberitaskud
Rabarberi-
mannavaht
Beseekattega rabarberipirukas
Rabarberikissell
Rabarberi-
maasikamoos
Kommentaarid (0)